Leniwe pierogi ze szpinakiem, pierogi wegetarianskie i knedle

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Trudność: łatwe

 

 

Składniki

 

•                             50 dag. szpinaku

                           

•                             25 dag. twarogu

                           

•                             1/2 szklanki mąki

                           

•                             jajko

                           

•                             gałka muszkatołowa

                           

•                             5 dag. masła

                           

•                             sól i pieprz

                           

              Umyty szpinak ugotuj przez kilka minut, w małej ilości osolonej wody. Odcedź i drobno posiekaj.

                                                       

              Szpinak, twaróg, mąkę, jajko, przyprawy wymieszaj dokładnie w misce-dalej postępuj jak ze zwykłymi leniwymi:zrób z ciasta wałeczki i je pokrój.

                                                       

              pierogi gotuj w posolonym wrzątku a gdy wypłyną na powierzchnie, wyjmij łyżką cedzakową.

                                                       

              podawaj polane stopionym masłem, możesz dodatkowo posypać je startym żółtym serem

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • leborskikf.pev.pl
  •