Leniwe pierogi ze szpinakiem, pierogi wegetarianskie i knedle
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Trudność: łatwe
Składniki
• 50 dag. szpinaku
• 25 dag. twarogu
• 1/2 szklanki mąki
• jajko
• gałka muszkatołowa
• 5 dag. masła
• sól i pieprz
Umyty szpinak ugotuj przez kilka minut, w małej ilości osolonej wody. Odcedź i drobno posiekaj.
Szpinak, twaróg, mąkę, jajko, przyprawy wymieszaj dokładnie w misce-dalej postępuj jak ze zwykłymi leniwymi:zrób z ciasta wałeczki i je pokrój.
pierogi gotuj w posolonym wrzątku a gdy wypłyną na powierzchnie, wyjmij łyżką cedzakową.
podawaj polane stopionym masłem, możesz dodatkowo posypać je startym żółtym serem
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]