Leczo z kabaczka I, RÓŻNE

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
"Leczo z kabaczka I "

 

Składniki:

Cukinia albo kabaczek,
4 pomidory,
duża papryka,
kilka różyczek kalafiora,
kilka cienkich parówek (wiedeńskie albo cielęce),
sól,
pieprz,
papryka słodka i ostra,
1/2 kostki rosołowej,
bazylia.

 

Sposób przyrządzenia:

        Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki i wrzucić razem z kalafiorem podzielonym na małe różyczki do głębokiej patelni. Zalać odrobiną wody i poddusić. Dorzucić obraną, wypestkowaną i pokrojoną w cząstki cukinię, a na koniec paseczki papryki. Posolić, popieprzyć i wrzucić kostkę rosołową.
         Na oddzielnej patelni mocno podsmażyć pokrojone w cienkie plasterki parówki i dodać je do lecza. Całość mocno przyprawić papryką ostrą i słodką oraz szczyptą suszonej bazylii.
        
         Dodatkowe informacje: można dodać pokrojoną w paski i podsmażoną cebulę, albo nie dorzucać parówek, jeśli ktoś nie lubi. Kwestia gustu. Zamiast kalafiora dobrze smakują brokuły, ale mają tę wadę, że szybko się rozgotowują.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • leborskikf.pev.pl
  •