Lasagne z beszamelem, KULINARIA

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Lasagne z beszamelem

 

 

 

składniki

•       1 opakowanie makaronu lasagne

•       500 g mięsa wołowego mielonego i wieprzowego

•       1 szklanka pasty pomidorowej z kartonika

•       1/2 szklanka czerwonego wina wytrawnego

•       1 cebula

•       4 łyżki oliwy z oliwek

•       1 opakowanie gotowego sosu beszamelowego

•       tarty parmezan do posypania

Sposób przygotowanialPłaty makaronu obgotowujemy. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. ½ godziny.llSos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą układamy na przemian: warstwę płatów lasagnii, warstwę mielonego mięsa, lasagnii, a następnie sosu beszamelowego. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy. Posypujemy parmezanem.llZapiekamy w piekarniku przez ok. ½ godziny. l

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • leborskikf.pev.pl
  •