Leczo, Kuchnia

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Leczo

 

składniki

·         10 winerek

·         1 ząbek czosnku duży

·         1 duża cebula

·         2 duże papryki czerwone

·         1 puszka pomidorów ok 400g

·         1 puszka pieczarek plastry(ok300g) lub 250 g świeżych

·         1 łyżka masła

·         1 widelec mąki

·         1 łyżka oleju

·         * sól, pieprz, papryka słodka, carry

Sposób przygotowania

1.      Winerki kroimy w różyczki (czyli na plastry a później robimy krzyżyk nożem, gdy się pieczą to się otwierają jak róża.) cebulę kroimy w pół plasterki, wkładamy to do garnka i smażymy na maśle i oleju na złoty kolor, z winerek powinny zrobić się róże. Paprykę czyścimy obieramy z gniazda nasiennego i białej błony, kroimy w małe paski. Pieczarki jeśli są duże kroimy na połówki.

2.      Pomidory wlewamy do kiełbasy i cebuli i dusimy to ok 10 minut. Następnie dodajemy pieczarki i paprykę oraz wszystkie przyprawy z rozmiażdżonym czosnkiem, dusimy ok 10 minut. Gdyby woda wyparowała trochę, dolewamy ok 1 szklankę wody (jeśli będzie za rzadkie dodajemy odrobinę wody z mąką). Gotujemy ok 15 minut.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • leborskikf.pev.pl
  •